My Alienssss

26 August 2011

tanda BIE sayang AYANG...........

bie....
ayang nak mnx sesuatu dari bie.....
boleh x????
ayng nak seekor hamster.....
bie belikan la tok sayang...
nnti syg bela hmster baek2....
ibarat syg bela bie la....
eh3!!!bukan bela....
jeg bie la....
hahahah
ayang nak hmster yg cute2 taw.....
cute mcm sayang.....
konon2 bie beli kn hmster 2 tok tunjukan syag bie pada ayng......
tanda bie syang ayang selama-lama nyer.....
ermmmmm ayang nak hmster mcam nie.....



 comel kan bie????
bukan bie yg comel la....
ayang ckp hamster nie comel kn.....
sory dear!!!!
hahaha
nak macam nie.....
belikan la tok sayang....
nnti kte bagi name die.....
~WANUM~
mcm name aiskrim magnum plak kn....


 pas 2 nak montel macam nie....
brown colour.....
gemok plus montel macam nie.....
eee geram taw x.....
lau dpt die nie....
mmg kene cubit jer....
hahahah



pas 2 nak rumah die macam nie......
wane feveret ayg 2....
cantek kan bie....
lau da rumah die wane nie....
mesti la kene cari yang betina.....
x kan jntan dok uma wane nie....
xsesuai la nyah.....
hahahah
ngok ngek la bie nie...



please bie!!!!
beli kan la....
teringin nak bela seekor lagi.....
comel sangat2......
please bie demi cnta bie pada sayang.....


HAMSTER gemokkk!!!

teringin sangat nak bela HAMSTER sampai gemokkk.......
ahhahahahaah......
lagi pon hamster nie mmg x panjang umo......
xtaw nape....
mybe suasana.....
mybe makanan.....
ke mmg mcm 2 cre nyer.....
xtaw la nak explain mcm mner agy......
tp mmg teringin nak bela die sampai besar n gemokkk...
mcm koleksi2 kat bwah nie.....



 seekor hamster yang sangat2 comel yer.....
teringin nak bela seekor hamster lagi....


 pas 2 nak ajar die erti mnjaga keselamatan semase merempit.......
bukan la.....
erti menjaga keselamatan semase bermaen2.....


 pas 2 nak ajar die angkat berat.....
supaya mnjadi seekor yang agak kuat......
so owg laen xleh buli die....


 pas 2 nak jar die mcam mane nk pegang senapang.....
senang nnti semasa peperangan berlaku.....
hahahah


 hah!!nak hamster mcam nie.....
montelll......
wane brown plak 2.....
mmg comel......


saat anak2 beliau di lahirkan.....
baby born.....
comel kan....


 nak gemokkk maca nie.....
tp da gemok jgn jadi pemalas.....
nnti denda xkasi mkan....
biar kurus balek yer montel.....
hahah


 nak cage macam nie.....


 macam nie gak....


 nie cantek......
nak macam nie gak....


colourful home.....
mmang meriah la....
xpayh nk psang lmpu kelip2 agy.....
hahahah


STELLA.....

my dear STELLA....
4 months years old.....
female.....
sayang bangat same die.....
comel kn???
tp takut sebab die nie jinak sangat......
jinak yg terlampau jinak....
sampai bawah kain org pon die nk masok.....
naseb baek same jntina.....
lau berlaenan jntina mmg da kene tndang keluar da.....
hahahahaah
kelincahan die yang membuatkn aku berase sangat takot.....
tp sekarang menjadi trend membela spesies seperti stella......
mengikut kajian PROF.MADYA DR ANUM ABU BAKAR........
terlampau ramai sangat yg teringin membela spesies seperti stella.....
kenapa????
mmg die sangat comel....
die sgt jinak.....
mmg ramai yg mencari haiwan yg jinak2.......
ermm tapi die nie terlampau jinak sampai menakutkan seseorang....
hahahah

hah!!!!korang mesti tertnyer2 kn....
haiwan apekah yg dimksudkn????
spesies apekah stella????
dari mane stella dtg????
siapakah stella sampai ramai yg mnyukainyer????
ok2  disini sy mndpt bnyak soalan yg perlu dijawab.....
tp sy hnyer jwab soalan yg rasional shaja.....

STELLA adelah name spesies tersebut......
name sebenar spesies tersebut adelah............
nak taw kew????
teka la dulu....
ok2 la...
saya bagi taw.....
adelah............
SUGAR GLIDER......
die juga dikenali dengan name melayu nyer TUPAI TERBANG.....
sebenarnyer sya pon kurang pasti name melayu nyer....
saya hnyer dengar orang cakap sajer......
mari saksikan STELLA saya.......


 STELLA......


 begini la seekor sugar glider terbang yer.....
macam kelawar plak....
stella baru belajr terbang pon mcm nie gakk.....


 cartoon face stella a.k.a sugar glider.....
tetap comel kan...
tp muka cm mnx pelempang 20 kali jer....
hahahah



 time to sleep....
sangat comel time die ondaway nk tidur.....
n da tdur.....
mmg comel....


 muka depan sugar glider.....
muka macam nk terkam orang jer kan...
abaikan die.....


 white sugar glider......
macam waner upenyer sugar glider nie.....
hahahaha
tp mix itam putih yang paling comel.....
nie xcomel sbb satu wane jer....


SUGAR GLIDER'S HOME.......
nice colour kan....
PINK????
mmang feveret.....



comel kan???
mcm manusia.....
dengar kate....
mcm2 lagi la....
sayang same STELLA....


love u so much dear!!!!!!





i love u so much!!!

benci same BIE..........

benci same BIE........
benci.............
ayg xde niat pon nk benci bie taw......
tp bie yang pkse ayg......
nape bie salu sgt pkse ayg.......
nape bie xphm ayg.......
nape bie xpenah nk tnyer maslh ayg............
nape bie hnyer pkir maslh bie jer..........
bie taw x.......
pada tarikh 260811.....
hari JUMAAT.......
jam 1240 a.m......
bie da berjaya jatuhkan air mata ayg....
ayg sedey bie....




bie da luke kan ati ayg......
bie da hncur kan jiwa ayg.......
bie da musnah kn perasaan syg ayg pada bie......
bie da punah kn kepercayaan ayg pada bie......
bie da hnyutkn kepercayaan ayg pada bie......
bie da bakarkan kesetiaan ayg pada bie......
bie da hembus kegembiraan ayg pada bie.....
dan bie da cmpak jauh2 hubungan kite berdua...........
ayang benci bie............
bie wat ayg sedey......
bie wat ayg xde mood.....
bie wat ayg lepaskn geram kt sume owg......
bie wat ayg tension......
bie wat ayg mnderita......
bie wat ayg seperti tunggul kayu yg xtaw nk wat pape....
ayg seperti owg bodo bie.....
ayg seperti seluar kecik segi tiga berlubang dua......


bagi la ayg mase tok pulihkan hubungan kte nie...
ayg sedey bie....
sedey sgt2......
dlm 4 bulan nie bie adelah orang 1st yg berjaya mnjatuhkan air mata ayg......
bie adelh juara bie.....
bie epy???
bie gembira???
bie excited???
bie teruja????
allahualam bilsawab....
bie da wat MOOD yang mlm nie jd seperti nie.....


SEDEY!!!!!!!

24 August 2011

hepy besday BABY!!!!

sekarang jam menunjukkan pukul 10:50 p.m........
bersamaan 240811 / rabu.....
ermm act pada tarikh nie xde ape2 pon yang penting......
no event......
no function....


act aku nak cte pada hari esok......
250811 / khamis....
tarikh yg amat bermkne itu akan tbe sekejap lagi.....
leby kurang satu jam dr sekarang tarikh keramat itu akan mmbuatkn seseorang merase diri nyer suda tua....
hahahahahhaha
  

bie..........
tarikh tu kan tarikh besday bie???
betol x???
ker ayg slh tarikh.....
tapi syg rase betol kot.....
betol la....
syg xpelupa agy....
ye la besday bie yg ke 21st kn.....


bie syg teringin nak sambut besday bie same2 mcm dulu2......
bie ingat x kte smbut besday bie ngan mmber2 kte kan.......
dowg wat suprise besday party tok bie.......
tapi ayg yg terkejut....
gedik jer kan ayg nie.....
ayg pon xtaw sbnrnyer taw.......
dowg xrncang ngan ayg pon......
dowg juz ckp nk g mkn2 sempena besday bie jer.......
xtaw plak dowg wat party.......
bie ingt x mase kte smpai kt tmpat 2........
dowg wat muke blurr jer kan....
mcm xde pape berlaku......
tup2 selepas beberapa mnit dowg bwak kek.......
mmg terkejut la....
bukan bie jer ngan ayg2 pon terkejut,......
pas2 kte nyanyi lagu besday bie same2.....
pas2 tiup lilin same2.....
pas2 ptong kek same2......
pas2 bie suapkan kek kt mulut syg kan....
padahl mase 2 besday bie......
tp buat mcm besday syg plak.....
tp syg suapkn blek kek kt mulut bie kan....
mmg sweet kan...
nape bnyak sgt memory kte berdua yer???
tp mase 2 bie bnyak dpt hadiah kan....
syg jeles taw...
mcm2 hadiah bie dpt......


 nah!!nie kek tok bie.....
dr insan yang sentiase mnyayangi mu selalu.....
haahhaha
tp nie juz cartoon jer....
muahahahaha.....



 genap suda umo bie 21 taon.....
ingt sikit hang tu da tua...
so pangai 2 biaq elok sikit na...
ahhhaahha



ape2 pon bie....
syg nk wish kt bie,.....

HEPY BESDAY BIE!!!
sweet 21st.....
sayg sayang same bie sangat2 taw......





ermm sebelum tutp post entry nie......
ayg nak gak amek kesempatan nk wish kt umi n abah......



  HEPY ANNIVERSARY YANG KE 26 TAHUN UMI DAN ABAH!!!!!!
anum xsempat nk smbut same2 ngan umi......
ermm lau ade mase lapng anum dtg tgok umi n abah k......
anum taw umi salu tepon anum tnyer kabar anum.....
thanx ya umi......
anum da soh wan jge umi n abah elok2.....
sayang same umi n abah.....


p/s :: bie mnx maap k sebab cmpurkan entry bie tok umi n abah.....t kemsalam kt umi n abah k.....
sayang u all...<3


23 August 2011

teman SEKOLEJ ku!!!

aku nak cite kat korang sume yang aku ade kawan........
kawan2 aku nie gler2 sikit.......
bukan sikit da.....
mmg bnyak gler......
nie nak story ckit secare details tentang dowg sorang by sorang,......
mcm2 ragam korang taw x......
ade yang nie......
ade yang tu....
ade yang tatitu.....
mcm2 la.....
hahahahahah
dorang2 sume nie classmate aku.....
kecuali syamili majid......
die adelah roomate aku.....
kesian die terpisah jauh nun disane......
takpe2 mili.......
aku tetap sayang kat kau........
sayang bangat kot!!!!




my first kawan yang bukan sekelas ngan aku......
yang terpinggir jauh nun disane.....
*SYAMILI MAJID*
 kesian die kan....
dipinggirkan dr kteowang.....
xpe mili jnji kte kwan....
ak syang kau taw x???
mesti x kan??sbb ak xpenah g taw...
mili kau mmg the best member maslh aku



 my second kawan rapat.......
yang boleh di gelar "IBU SINGA"....
grang nk mmpus la....
takot aku....
*WARDAH ROSLEN*
die nie mmg gler2 taw x...
sape xkenal mmg cakap die sombong....
tp sape da kenal mmg xterlayn la...
sory wardah....
wardah kau mmg the best garang kawan aku...



 my third kawan a . k . a classmate.......
nie lagi la gler.....
ngan gelak die yang salu wat ak jdi sawan gelak.....
aku xtaw nape aku xleh tgok muke die.....
kalau tgok muke die mesti sawan aku dtg.......
muke funny!!!!
*NANA*
aku pon pelik cm ne la aku leh rapat ngan die nie....
mmg jodoh kot....
aku mmg suke kwan ngan die....
sbb die gler....
nana kau mmg the best funny member....


 my forth kawan a . k . a classmate......
die nie agy la kesian......
blur semcm jer....
hahahahha
bukan nk ckp ape la kn......
kteowg da abiz cte da fullstop da nie......
5 saat kemudian baru la die mmberi respon.....
2 sbb kteowg gelarkan die 5 saat.....
*ZATTY UMIRAH*
tp best kwan ngan die sbb die nie gler.....
die nie mmg fanatik gler pelakon "AARON AZIZ".......
lau nk jeleskan die sebut jer name aaron aziz....
zatty kau mmg the best blurr kawan.....

 my fifth kawan
hah!!die nie classmate mili....
tapi roomate nana n zatty....
dan member aku.....
hahahahah
sajer jer nk wat korang keliru....
*NINA*
die nie nk kate gler mmg gler....
nk kate xgler mmg gler gak.....
gler korea....
suem lagu korea die hafal....
korang byangkan la die leh ckp korea.....
tp kalau die leh hafal subjek BUSINESS ....
mmg aku tabik la...ahahah...



my last kawan....
my classmate.....
my collegemate....
dan bukan my roomate k.....
die blok farabi....
hahahhahha
jgn salh sgke disitu......
*SYAHMI AHMAD*
die nie agy la gler...
kalh ahli2 dalam hospital sakit jiwa 2....
die nie mmg kwan lelaki yang kteorang rapat wat mase nie.....
bak kate mili.....
"kekepohan syahmi tu boleh kawan ngan makcek toilet la"
xpasal2 makcek toilet interframe sekali....
kalu lepak ngan die mmg xkering gusi la....
ade jer lawak die akn buat....
yang xmnahn nyer time die wat muka seposen die 2.....
mmg comel....
hahahaha


act ade agy kwan baek aku.....
tp xjmpe la pic korang untuk di promote.....
sory yer dear!!!
i'm cowie...
for *NAQUIB*EIMA*AKMAL*
aku syg korang gak....
korang memang gler.....




k2....
mals nk cite + puji - kutuk panjang2....
nnti xpasal2 tmbah dosa aku.....
aku juz nk g taw korang sume yang aku syukur dapt kwan mcm korg yg sume gler2.....
susa nk dpt kwan mcm korg taw....
aku sayng korang....
ak hope pershabatn kte kekal sampai ble2 yer....
jgn lpe kan aku taw.....


LUV U ALL SO MUCH!!!!!!


*ANUM*MILI*WARDAH*NANA*ZATTY*NINA*SYAHMI*NAQUIB*EIMA*AKMAL*

ibu.....anum rindu same ibu......



Surat Dari Anak Mak Yang Dah Tak Nakal




mak...
Terlalu bosan rasanya duduk membilang hari...
Dah hampir sepuluh bulan mak pergi
Rasanya baru semalam mak peluk kiter kan sejuk syahdu masih terasa lagi nih...
Mak tau tak...
itu lah pertama kali mak peluk anak mak yang nakal ni sejak kiter dewasa...
dan itu juga terakhir kalinya
Emmmm...rupanya mak dah tau mak nak pergi jauh...
nak tinggal kan anak-anak mak... nak tinggal kan dunia fana ni...
Mak macam dah sedia...
Seminggu sebelum tu...
Mak dah menganyam tikar mengkuang 3 helai...
Akak kata sampai ke pagi mak anyam tikar tuu...
Tanpa rasa mengantuk, tanpa rasa letih...
Kakak pun rasa hairan...
Mak tak penah buat gitu...
Pastu mak pasang radio kecil di sebelah mak...
Tapi mak seolah-olah tak sedar bahawa rancangan radio tu siaran siam ...
Kengkadang siaran indonesia ...
Mak terus tekun menganyam...
Rupanya tikar yang telah mak siapkan tu di gunakan untuk mengiringi mak ke kuburan...
Pastu mak sapu sampah sekeliling rumah bersih-bersih...
Pastu mak jemur karpet-karpet. ..
Pastu mak ubahkan sofa ke tempat lain..
Mak biarkan ruang tu kosong..
Rupanya kat situ jenazah mak diletakkan...

Informasi iluvislam.com

Jadilah 'blogstarz' dan kunjungi http://web.iluvislam.com untuk meralisasikannya dan dapatkan segera pakej hosting bermula serendah RM69 setahun dan promosi diskaun 50% merdeka DOMAIN .MY sekarang juga! Gunakan kod kupon MY50MERDEKA.
Paling menarik sekali mak bagitau kat maner sume duit dan barang kemas mak..
Ada kat dalam almari...
Ada kat dalam dalam beg...
Ada dalam ASB...
Ada kat dalam Tabung Haji..
Mak cakap tak berapa cukup lagi...
Ada kat dalam gulung tikar...
Masa tu mak perasan takk..??
Kiter gelak sakan bila mak bagitau duit dalam gulung tikar...
Kiter kata mak ni memang pesenn lama laaa...
Mak cuma gelak jer...
Eeemmm..bahagiaa nya saat ituu...
Mak... Hari tu hari sabtu 18 Ogos 1999 pukul 3 petang mak tiba-tiba sakit perut...
Bila malam tu kiter sampai dari KL...
Mak dah dalam kesakitan.
Akak dan abang kat kampong semua dah pujuk...
Mak tetap takmau pi hospital...
Dan cuma tinggal giliran kiter sahaja yang belum pujuk..
Mak kata mak takmau duduk dalam hospital...
Tapi kiter berkeras juga pujuk..
Nanti di hospital ada doktor...
Ada ubat untuk mak..
Kat rumah kami hanya mampu sapu minyak dan urut jer...
Mak tetap tak bersetuju...
Mak memang degil..
Tak salah, anak mak yang ni pon mengikut perangai mak tu..
Tapi akhirnya bila melihat keadaan mak makin teruk...
Mak sakit perut sampai nak sentuh perut mak pon sakit
Kami adik beradik sepakat hantar juga mak ke hospital...
Mak...
Ampunkan kami semua...
Kami nak mak sehat...
Kami sayang mak...
Kami tak mau mak sakit...
Kami terpaksa juga hantar mak ke hospital...
Ampunkan kami yer mak...
Mak... Malam itu abang bawa mak ke hospital
Dan itu lah pertama dan terakhir kali mak naik kereta kiter...
Masih terbayang betapa ceria dan gembiranya mak
Kiter kata nak beli kereta...
Mak asyik tanya ajer..
Cukup ker duit..
Kiter jawab pula...
Kalau tak cukup, mak kan banyak duit...
Mak gelak ajerr...
Lepas tu bila kereta kiter sampai...
Mak buat kenduri kesyukuran...
Dan kiter masih ingat lagi...
Bila kiter eksiden terlanggar Ah-Chong naik motor...
Punya la kiter takut...
Kiter warning kakak kiter jangan sesekali bgtau kat mak...
Bila balik sahaja kampong...
Kiter cepat-cepat simpan keta dalam garaj...
Tapi mak perasan juga bumper depan kemek...
Mak tanya kenapa...?
Selamba jerr kiter jawab terlangar pokok bunga...
Mak...
Tujuan kiter menipu tu supaya mak tak risau...
Maafkan kiter kerana sampai mak pergi mak tak tau hal sebenar...
Mak, kiter menipu mak kan ...
Ampon kan kiter...
Mak...
Jam 4.30 pa gi 19 Ogos 2006
Bila tiba aja kat hospital...
Nurse tengah balut mak dengan kain putih...
Mak mesti nampak kiter jatuh terduduk di lantai hospital...
Mesti mak nampak abang cium dahi mak...
Mesti mak nampak akak baca doa untuk mak...
Mesti mak nampak adik terduduk kat kerusi kat sudut itu...
Mesti mak nampak semua tu kann... kann... kannn...
Mak tau tak...
Pagi tu balik dari hospital jam 5.20 pagi kiter mamandu dalam keadaan separuh sedar...
Adik kat sebelah diam melayan perasann...
Kenangan bersama mak berputar dalam kepala ini...
Jalan di depan terasa makin kelam...
Airmata dah tak mampu di tahan...
Masa tu seandainya apa-apa terjadi di jalan itu kiter rela...
Namun alhamdulillah akhirnya kiter sampai juga...
Di sebab kan pagi masih awal, jadi jalan tu lenggang..
Kosong...sekosong hati ini...
Sepanjang perjalanan terasa kedinginan subuh itu lain benar suasananya...
Terasa syahdu dan sayu...dinginnnn...
Mak...
Kiter masih ingat lagi...
Kiter baca AlQuran kat tepi mak temankan mak...
Jam 11.00 pagi mak di mandi kan ...
Anak2 mak yang pangku masa mak mandi...
Mak mesti rasa betapa lembut nya kami mengosok seluruh tubuh mak...
Kiter gosok kaki mak perlahan lahan...
Mak perasan tak...?
Makcik yang mandikan mak tu pujuk kiter...
Dia kata... "dikk...jangan nangis... kalau sayang mak jangan buat gitu... jangan nangis ya.."
Bila makcik tu kata gitu...
Lagi laaaa... laju airmata ni..
Tapi kiter kawal supaya tak menitik atas mak...
Mak...
Sampai takat ini surat ni kiter tulis...
kiter nangis ni...
Ni kat dlm bilik...baru pukul 4.00 pagi...
Takder orang yang bangun lagi...
Kiter dengar nasyid tajuk "anak soleh" kiter sedih...
Kiter rindu kat mak..!
Takpa la...
Nanti bila kita selesai sembanyang subuh,
Kiter baca yassin untuk mak...
Mak tunggu ya..!
Mak..
Sebelum muka mak di tutup buat selamanya...
Semua anak-anak mak mengelilingi mak...
Menatap wajah mak buat kali terakhir...
Semua orang kata mak seolah-olah senyum aja...
Mak rasa tak...
Masa tu kiter sentuh dahi mak...
Kiter rasa sejukkkk sangat dahi makk...
Kiter tak mampu nak cium mak...
Kiter tak daya...
Kiter tuliskan kalimah tauhid kat dahi mak dengan air mawar...
Airmata kiter tak boleh tahan...
Mak mesti ingat kan yang anak mak ni jadi imam solat jenazah untuk mak...
Tapi kite suruh tok imam bacakan doa sebab kite sebak...
Jam 12 tengahari mak diusung keluar dari rumah...
Akak pula dah terkulai dlm pelukan makcik...
Badan akak terasa panas...
Makk...
Anak mak yang seorang tu demam...
Mak tauu...
Cuma akak sorang saja anak mak yang tak mengiringi mak ke tanah perkuburan.. .
Mak... Hari-hari ku lalui tanpa kewujudan mak lagi...
Begitu terasa kehilangan mak...
Boleh kata setiap malam selepas maghrib anak mak ini berendam airmata...
Dan sampai satu tahap...
Masa tu malam jumaat selepas maghrib...
Selepas kiter baca yassin ngan kawan-kawan...
Entah kenapa biler kat bilik kiter keluarkan gambar-gambar mak pastu apa lagi...
Semakin kiter tenung terasa semakin sayu...
Tangisan tak dapat dibendung...
Mak tauu...
Kiter cuba bertahan...
Memujuk diri sendiri tapi tak juga reda...
Kiter rasa nak telefon mak...
Nak cakap dengan mak...
Anak mak yang ni dah tak betul kan ...????
Dan akhirnya dalam sedu sedan itu kiter telefon kampong...
Kiter cakap dengan kakak..kiter nangis lagi...
Puas la kakak memujuk kiter...
Akak kata... "tak baik laa nangis aje.. doa lah untuk mak.."
Dan akhirnya akak juga nangis...
Mak tau tak..
Di saat itu kerinduan terasa menusuk sehingga ke hulu hati...
Rasa nyilu sangat...
Menusuk-nusuk sehingga terasa begitu sakit dalam dada ni...
Sampai sekarang bila kerinduan itu menjelma...
Hanya sedekah al-fatihah kiter berikan...
Mak...
Cukup la sampai sini dulu...
Kawan kiter dah ketuk pintu bilik tu...
Kejap lagi kami nak pergi solat subuh kat masjid...
Selalunya, kiter yang bawak mak naik motor kan ...
Kali ni kiter jalan kaki dengan kawan pulak...
Esok kiter ingat nak tulis surat kat ayah pula...
Mula-mula kiter tak tau nak hantar mana surat nih...
Pastu kawan kiter bgtau...
Simpan je buat kenangan..
Kiter cuma tau alamat ni aje...
Takper yer mak...k
Kiter kasi orang lain baca...
Kiter stop dulu...
sebab kawan kiter dah lama tunggu tu...
akhir kata untuk mak
I LOVE YOU SO MUCH
Dan jutaan terima kasih kerana membesarkan kiter...
Memberi seluruh kasih sayang dari kecil sampai masuk sekolah..
Sampai masuk universiti..
Sampai kiter boleh rase naik kapal terbang...
Boleh rasa duduk kat negara orang... sampai akhir hayat ini jasa mak tak akan mampu kiter balas..
Sekian terima kasih,
Yang Benar Anak mak yang dah tak degil

LUAHAN HATI SEORANG ANAK YANG MERINDUI EMAK NYER...
mmg sedey siot!!!
meleleh air mate aku.....
korang2 sume di galakkan membaca entry nie.......


SELAMAT MEMBACA

aku lah seorang PENYEBUK!!!!

ahhaahahahhahhahahahhahhaha.........
ape2 hal kte gelak dulu.....
hhhahhahahhaah
tengok???
gelak agy.....
"ok2 anum tenang...."
nie ayat naquib my classmate salu ckp time ak kene sawan glak.....

act aku nk cte yg ak seorang PENYEBUK.......
nape ak ckp mcm nie????
cerita nyer bermula mcm nie....
mcm pertandingan bercerita plak kan.....
dulu masok pertndingan bercerita time drjah 3 tp peringkat sekolah jer.......
juara taw.....
jgn maen2......
ahhahhaha
pas 2 masok la wakil daerah......
tp ape kn naseb saguhati jer......
ermm terlupe jln cerita plak......
ahaahhhahaha


eh3!!!!ak nie da mengarut da nie.....
ak nk cte yg ak seorg PENYEBUK k......
bukan nk cte psal pertndingan bercerita......
haahahhahaa
ok2....
kte start k???
boleh syg?????
ok2...
STARTTTTTTT....


ermm mcm nie story ak.....
td ak pegy buke pose ngan classmate mili.......
mmg ramai gler taw x.......
malu ak....
aiiiiii anum taw malu ker???
pelik nie......
ahahahah
pademula malu la 
last2 xmalu da......
naseb bek la bdaq kelas die major ak da kenal.....
xde la segan sgt....
:p


ermm kteowg lepak plus berbuke pose kt "RESTORAN NASI BERIYANI GAM JOHOR"
hah!!amek ko pnjg mnjelar name kedai 2......
ala kedai 2 bg sape2 yg xtaw die kt belkang TESCO SEMENYIH......
lau xjmpe gak cri la smpai dpt.....
ahahhahahah
patut la si nina n geng da g booking meja mkn dulu.....
uper2 nyer???
mak aiiiii bapak penuh gler kot....mmg patot la sape nk g mkn kt ctu kne booking meja dulu.....
lau x pegi bungkus n then balek jer la......
ahhhaha
mmg ramai gler!!!!


pas 2 kteowg g jlan2 kat dlm tesco....
ak jdi photographer plak.....
tgkap pic class mili la....
dowg memang gler2 taw x..
n then kteowg lepak-lepaking kt food court smbil minum cool blog.....
ala xkn korg xtaw cool blog kot.....
mcm ice blended 2 la.....
tp ak nyer chocolate plus bubble/pearl.....
mmg ngetop la....
ahaahahha
before lepak 2 ak n mili dtg plak gler nyer.....
kteowg g shooping.....
pdhal dlm hati mne ak ad duet.....
tp buat2 mcm ade duet.....
n then ak n mili blah dulu sbb nk blek ngan QUE....
que dtg jemput kteowg....
baek kan die....
sggup dtg tesco semte2 nk jemput kteowg.....
mmg baek gler la....
mmg xsgke la kteowg boleh rapat ngan "OC YANG DI MINATI RAMAI FRESHIE"
die nie memang la nsem tp kteowg juz anggap die abg jer......
sbb die baek cm seorang abg yg mengambil berat.......
act die rapat ngan mili...
kteowg tumpang rapat jer....
ahahahah



hah!!!nie la die "OC YANG DIMINATI RAMAI FRESHIE"
mcm kt atas 2.....
nsem kan????
anak mami nie....
mcm abg kteowg.....
baek gler babun la....
last sem kot....pas nie da xde abg da.....


continue the story k....
pas2 kteowg pon balek bilik.....
hahahha.
tu jer la cte nyer.....
korg nak taw gak ker ak PENYEBUK mcm mne???
ermm malu la nk senarai kan....
ermmmm k la ak senaraikan tp xsemua k....

  1. time mili date ngan que, ak ade.....pas2 ak yg borak lebih ngan que....
  2. time meet kidd a . k . a bf wardah, ak ade agy.....tp nie xsgt borak la....sbb takot kne bhan....
  3. time mili lepak ngan que agy, aku ade jer......borak ngan que agy...muak taw x....
  4. time mili meet same syahmi a . k . a mulut murai, ak adew agy.....asyek muka aku jer kan....
  5. time bf aku borak ngan akak angkat die, ak menyelit.....akak angkat ker????ker da terangkat.....
  6. time bf aku ngah telefon mak die, ak menyampuk.......xpasl2 kne mara....:(
  7. time kwan ak lepak ngan bf die, ak ade jer......menyebuk jer kan.....
  8. time mak aku ngah sebuk2 mask kt dapur, aku dtg mengacau....tp owg soh mask lari....
  9. time member2 ak mengumpat mase kt sekola dulu, ak dtg gossip same.....tang gossip mmg laju.....
  10. time time time time.....ape2 jer la.....ak asyek jd seorang PENYEBUK jer....


ermm ok2...
moral of the story????
ak adelah seorang PENYEBUK.....


END.........

22 August 2011

MISS someone........

bie.......bie.......
syang miss same bie la.....
bie pegi mane???
nape xmsj or kol syg???
nape xjmpe syg????
nape xrindu syg???
nape xsyg syg???
nape da benci syg???
nape???
nape???
nape???


bie.......bie.....
taw x yg syg rindu same bie.......
syg same bie.........
nk jmpe bie sangat2.......
xbenci bie pon.....
mmg syg mengaku syg xmsj n kol b.........
syg malu nk start dulu bie....
bukan sbb syg kedekut kredit la....
tp xkan syg nk terhegeh2 ngan bie....
betol x bie????

laen la lau bie yg mulakan dulu....
myb ayg reply msj or kol bie....
gatal kan syg nie.......
nk wat cm ne bie yg pilih syg....
ahhaahah
so bie tanggung la...


bie td kan syg pegi shopping kat tesco taw....
syg nmpak ade mamat nie rupe mcm bie taw....
syg ingt nk tgur tp takot slh owg plak.....
ermmm xpe syg sabar agy....
tp mamat nie pndg n then senyum kt syg mcm knal......
so jntung syg da degup laju da......
rupe2 die da de bini la.....
siap bwak ank kecik agy......
hahahahaha
naseb bek xtgur......
lau x malu syg.....


syg cte kt akak...
pas 2 akak ckp mcm nie.....
"tu makne nyer kau indu kat die"
syg ckp la "eh3!!!kau memandai jer...mane ade la...."
(dalam hati kata ye2..taw xpew..ak miss die nie)
bie tgok la bie...
syg da gler taw,.....
ahahahah
xde la....
xkn syg gler...
lau syg gler bie pon xnk syg kan....ahahha


bie........bie........
bie syg syg x????
sys syg bie taw....

LUV U SO MUCH BIE.!!!.

~1437~

21 August 2011

FIGHTING!!!!!!!!!!!!!!! _ 210811/1138 pm

nape title blog saye mcm nie???
ermm act saye pon xtaw...
ahhahahhah
xde la
juz joking2...
act saye ngah fighting ngan roomate saye...
*syamili majid*
hahahahah..
mmg korg rse mcm budak2
tp kteowg xrase mcm 2 pon
huhuhuhuhu


so.......
dengan kerjasama korg2 sume saye nak korg2 sume LIKE status fb sy...
boleh kan???
kan??kan???
status saye yg bertype mcm nie
"sape suke wane PINK sila LIKE status nie...:)"
please korg2....
like k...
thanx....
:)


p/s :: suke ker x suke PINK ker sila like gak bg mengelak anda2 sume di delete dr fb sayer...(guwaw2 jer..don worry)

"TIADA PAKSAAN"

19 August 2011

kenangan bersama mu........

kenapa aku asyek nk cte pasal kau jer erk???
aku pon xphm...
kte bukan adew ape2 agy pon...
tp kenapa????
xpham aku.....
ape pon x boleh......
maybe aku terlampau syang die kot.....


bie...........
cube b tengok n hayati setiap yang sayang tunjuk kan nie....
b maseh ingt agy x kenangan2 kte dlu2....
ingat agy kan????
thanx bie coz ingt....


 hah!!!bie...bie...
ingat agy x tempat nie??
nie tempat kte salu date kan...
DATARAN PAHLAWAN (DP)
macam xde tempat laen agy kt melaka nie kn b???
hahaha


 nie permandangan daripada ats....
tapi nie bukan hasil photo dri cik syazwan kte ea...
nie juz copy dr internet jer...
sowie b...
hahahah
cantek kan???


 nie second place date kte...
MAHKOTA PARADE (MP)
dlu sayang date nek bas jer kan b....
skng nek kete ngan b plak.....
best2.....
save wet tambang....
tempat nie da xbest cm dlu la.....


 bie ingat x 1st brang yg b beli untuk syang????
cincin couple for our anniversary 1st year kn b...
so sweet la kamoo ngek!!!
RM xx.xx...
sbb xtaw bape harge die....
die beli senyap2 tnpe pengtahuan ak....
tp bukan cm nie cincin kte kan...
nie juz example....
saat b sarungkan cincin kt tgn syg sambil disaksikan oleh kwan2 bie n syang....
malu taw mase 2 ...
ngok ngek la b nie...


 b ingat mase nie???
mase 2 bie soh syg pkai kasut tumit tggi........
tp ayg xnak......
ayg ckp "alaaaa xmau la t jtuh nie b yg malu".......
b pon blas "ala lau xnak tggi2 pon beli la juz adew tumit ckit".......
ayg melwan "xmau la...beli kasut sarung n xde tumit..cute pew"......
b ckp "ok sayng".....
dlam ati bie ckp "naseb bek la aku syg kau"........
hahahaha.......



 hah!!sayng nk kasut mcm nie la........
tapi b xnk beli kan pon.........
bie ckp pakai la ape yg adew.........
jgn mmbazir..........
ishh3!!!sabr jer la.........
act b mara sbb xmau dgr ckp b soh beli kasut wedges 2 kan.........



 b ingt x b hmpir2 nak belikan ayg beg mcm nie n wane pink same mcm nie........
tp ayg xmau sbb ayg ckp mcm owg tua la........
agy satu mcm owg da kwen jer......
ahahhah.....
beli la yg cute2 ckit mcm syg nie..........
ermm xpe2 wat hntarn kte nnti yer.........
hahah.......



 b......b........
nie kan kasut crocs yang syg pilih tok ank buah b sempena besday die yg ke 1 year........
cntek kan.........
sebijik kan bie..........
tp nie syg amek dlm internet gak.........
sory....... :(
Rm 69.90..........
comel kan b..........
ingt agy isya pggil syang "MAK SU"..........
tapi dlm nada pelat...........
pas 2 b anta pic isya pkai kasut nie.......
sgt2 comel la b.......
rindu kt isya b........


 mase ngah pilih2 kasut isya............
bie pusing2 satu kedai crocs nie...........
n then ternmpk kasut macam nie..........
ladies crocs..........
comel sgt sbb wane pink...........
RM 99.90........
pas 2 b tnyer "syg nak".........
syg pon reply "xnak la......t abiz wet b".........
b ckp "amek jer la lau nak tapi bukan tok dibawa balek uma"........
syg ngan confuse tnyer "nape lak cm 2??"............
b ckp " sbb kasut nie b nk tggl kn dlm kete.......jd sparepart..mane la atw t syg pkai agy selipar buruk 2"..........
syg buat muka " =.=.......xpe la"..........
tapi b tetap belikan gak........
syg penat halang b.............
tapi b nak gak..........
malu taw owg dlm kedai crocs 2 sume pndg kte.........
so lastly beli gak........


 b nie baju couple kte kan???
same la bie.........
sebijik!!!.......
sweet jer kan bie....
mhal gak baju nie kan b.......
sepasg rm79.90.....
tp b beli tnpe pengetahuan ayg...
mase b jmput ayg nk g date 2...
ayg nmpk adew bnda yg terbungkus kt belkng tmpt duduk belkg...
so ayg ngan mnyibuk amek n terus bukak tnpe tnyer
upe2 baju kaple
b soh paki sekrg tp ayg xmau
malu.....
mmg sweet......


 act ayg nk bju couple yg mcm nie....
tp mahal gler....
sepsg rm 105.90
sbb limited edition....
xpe la b
yg td pon da ckup bgus da...
sweet sgt


 baju nie kwan b yg beli tok awex die kn.....
pasngan aswad n kak yuni...
comel la time dowg pkai...
dowg beli pon sbb dowg kenal melalui fb....
betol x b??
comel la dowg bie....
miss nk jmpe dowg!!!
<3<3


b suke sgt beli donuts nie tok isya n azim kn.....
dowg lau mkn masyaallh comot.....
seronok sgt tengok dowg lau dpt donuts nie....
comel2....
tp tok syang b belikan mini donuts yg ade 24's jer...
kedekut....
b ckp senng nk masuk mulut....
xcomot cm isya n azim....
ahahahhaha


 chocolate sundae kegemarn b....
pas 2 suke add chocolate 2 bnyak2...
ayg minat2 tp xsgt la...
tp b jrang beli sbb b nk kongsi ais krim ngan ayg kn...
knon2 mnjer la 2...
:p


 nie pulak CHOCOTOP kegemarn ayg....
xsah lau g mane2 xbeli yg nie...
ayg mkn yg murah jer bie....
xmcm b nk yg mhal jer...
taw la org berada....
ahhahaha
gurau2 jer la....
b salu rembat aiskrim ayg nie kan....
kdg2 ayg belum sempat mkn agy b da rasmikan...
sebuk la b nie...
nak g la beli lain....
xmau kongsi2....xckup nnti...
kdg2 ayg soh pegang jer xsoh mkn pon...
tp b xmalu abis kan aiskrim 2 ....
da la mkn xckp pas 2 abiskan plak.....
mmg mnx penmpar la 2....
ayg touching pas 2 b g belikan yg baru....
b xusik pon....
ahahhhaa
pdn muke....syg sjer jer nk buli b sebnrnyer...
:P


 nie la bedak yg ayg salu touch up kt muka nie smpai b terpikat.....
lau kuar ngan b mesti b akn tnyer bedak adew agy x....
2 adew agy x...
nie adew agy x....
bla.....bla...bla....
ayg asyek ckp xde jer kan.....
sbb nk soh b belikan yg baru...'
hahahaah.
RM 16.90...
murah jer kan b...



 perfume nie b yg pilih kan...
mmg wangi b....
kwan2 ayg pon ckp wangi taw....
dowg siap kongsi agy....
haahahaha
b adiahkan ayg perfume nie tp yg wane kuning keorenan 2 kan...
FOLLOW ME _ HAPPY
wangi2....
suke2...
so sweet baby....
RM 24.90...
smpai sekarang kekal ngan perfume 2 taw....
sayang nk tukar laen...,.


 pas da syok2 beli barang syg...
tbe2 b plak ckp "k skng da smpi gliran b plak nk shopping"
syg mnjwab nie "aiyoyo!!!mau gak kew???xleh nk mengalah.."
b mnx ayg plihkan b beg laptop...
sbb beg laptop yg kte beli dlu2 da kne rampas ngan pojie...
hahaha
syg taw nape die rampas???
sbb cntek sgt syg plih...
syg taw syg mmg pndai plih brg....ahhaah
pas 2 da pusing2 1 shopping
jmpe 1 kedai alat2 laptop
kte masok n then 1 beg nie mmg cntek...
syg pon tunjuk n soh b beli gak..
beg kat ats 2 la b beli gak...
hahahah
RM 125.90...
melayang wet mcm daun terbang....



 da beli beg laptop pas2 singgah kt kedai kasut plak....
kedai kasut supra plak 2...
sabr jer la
nk yg mhal jer...
xmengalh gak 2....
ermmm xpe2...
syg sabr agy sbb b da teman n belnjer syg td...
ermm pilih2 pnyer pilih b berkenan gak ngan kasut supra yg nie.....
blue sea n black...
cntek!!!
tnpe pkir pnjg beli jer....
hah!!!amek kau terbang RM 129.90....
tp muke b relax jer...
mcm wet 2 ibarat daun plak...
sabr jer la...


 tapi kesian kasut supra black nie....
die dipinggirkan sbb b dpt yg baru,...
kesian yg lame dicmpk2 jer...
ahhhahha
bukan dicmpk malh ditinggalkan di dalm bonet kete plak 2...
sabr jer la ksut ngan tuan kau nie...
kasut nie di beli oleh family die sempena besday die yg ke 19th...'
skng da 21th....
yg nie agy mhal kot....
RM 159.90...
tpi bukan wet die..
mmg da lme pon kasut 2....
mmg patut la kau ditinggal kan...
hahahah...


 boleh plak mase yg same b offer kt ayg soh beli kasut supra wane pink....
katenyer nk sepdan or sedondon la...
pasngan supra la kononyer....
poyo la kau ngek!!!
huh!!!!xde mase ak nk pkai kasut mcm 2....
da la pkai blouse cntek2 pas 2 nk pkai kasut 2...
mmg xdpt la jekkk.....
hahahaah
cntek mmg cntek tp xkna la...
RM 129.90...
mhal2...
xpe2 simpan dulu wet 2 yer..
jgn mmbazir....


 pas 2 pegi la tgok pameran kereta kat melaka mall.....
ngah pusing2 tbe2 jmpe la kete idaman b...
toyota camry putih...
mmg semart la...
tp adew kew wet nk beli cash nie????
hahahah
da siap masuk dlm kete da..
konon nk amek berkat....
amek la bnyak2 berkat 2 yer dear..
mane la taw merase gak syg nk kete 2 ngan b...
hahahah


 tapi akhirnyer b dpt kete nie pulak....
myvi limited edition wane putih...
ok la 2..
jnji wane putih 2 ade....
ahahhaa
tp mmg semart la myvi nie....
syg suke kete myvi....
jgn tukar2 agy yer....
sbb kete nie kn b da letak nme b ngan ayg...
agy pon bnyak brg ayg dlm kete b nie....
smpan2 taw...



 pademula ayg soh b beli kete myvi wane pink nie...
cntek kan??
semart pon semart..
tp b xnak sebb b ckp mcm mat jambu jer..
sabr jer la...
xsemestinyer laki yg suke pink nie mat jmbu....
xpasl2 kene pkse ngan syg suke pink....
sian b....
b pksekn diri b suke gak pink sbb syg.....
syg b taw!!!
<3


 cbe b tgok dr sisi die....
semart kan...
xpe la bie...
nnti syg yg beli kete nie tok syg...
kte race sme2..
ahaha
kete idaman ku!!!



hah!!!yang nie pon semart gak..
tp susa nk jmpe.....
agy pon kecik la...
t xleh daa bwak kwan2 ayg agy...
hahaha
xpe2..
lpe kan kete nie k...
remove!!!


hahahahaaha
best kn kenangan kte...
rindu la b...
ble agy kte nk wat mcm nie kn...
ayg serba slh sgt....
sbb bnyk wet b da abizkan kt ayg...
2 dlm senarai...
yg blom disenaraikn agy bnyak....
to bie ckp b da halalkan....
b mmg baek taw...
rase2 da lebey rm1000 da b abizkan tok syg.....
thanx b....


"KALAU ADE JODOH KTE BERJUMPE LAGI"

p/s :: act aku ngan si dia yang aku mksud kan da bersama semula....so i'm happy...
doakn kebahagian kteowg yer!!!<3